› Főoldal

› Társaságunról
› Tagok
› Kapcsolat
› Hírek
› Dokumentumok
› Fotógaléria

› Vadászidény
› Árjegyzék

› Naptár
› Holdnaptár


Kopjafa és zászlóavatás a Törteli Rákóczi Ferenc Vadásztársaságnál


A Pipacs Vadászkűrt Egyesület kürtösei gyülekezésre hívó kürtjelére 2017. június 10-én 11 órakor a Törteli Rákóczi Ferenc Vadásztársaságnál korábban volt, elhunyt tagjai tiszteletére és emlékére rendezett kopjafa avató ünnepségére gyülekeztek az elhunytak hozzátartozói, meghívott vendégek és a vadásztársaság tagjai a társaság vadászházánál.

Az ünnepség zászlóavatással és felvonással kezdődött. A vadásztársaság most elkészült új zászlójának felhúzása után Hetesy Károly a vadásztársaság elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy régi kötelességének tett eleget a vadásztársaság amikor a hosszú ideje tervezett, a vadásztársaságnál tagsági viszonyban álló, elhunyt vadászbarátaink emlékére kopjafát állítunk.

Ez év áprilisában döntés született arról, hogy még ebben az évben, lehetőleg mihamarabb a tervet meg kell valósítani. A döntést tett követte és most itt állunk a felavatandó kopjafa előtt, amely méltó emléket állít volt vadásztársainknak. Azoknak, akiknek tevékeny érdemei van a vadásztársaság stabil működésében és jó hírnevének öregbítésében.

Az ünnepségünket csak az tény homályosítja el, hogy olyanokat ünneplünk, akik már nem lehetnek közöttünk. Eközben látható volt, hogy nagyon sok hozzátartozó szeméből kicsordult a könny.

Végezetül példaképül állította a fiatal vadászaink elé az elhunytak tevékenységét, a közösséghez való tartozás fontosságát, az egymásért való tenni akarást, a vadászias magatartást, a vad iránt érzett tiszteletet.

Ezek után átadta a szót Ottohál Vilmosnak a vadásztársaságunk volt tagjának, aki anekdotákkal elevenítette fel a régmúlt idők közös vadászatait, az előnyúl befogásokat, a külföldiek vadásztatásait, közös rendezvényeinken történteket.

Majd Földi Pál a szomszédos Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság elnöke beszédében többek között hangsúlyozta: „Nekünk feladatunk van, nem kis feladat, megfelelni a ránk hagyott örökségnek és nevelni, oktatni az utánunk jövőket. Példát mutatni, mint ahogy mi is pallérozódtunk eleink szárnya alatt és büszkén állhatunk az emlékükre állított kopjafa előtt.

Bizton állíthatom a leckét megtanultuk, mert igaz az a mondás „Ki múltját nem becsüli a jövőt nem érdemli.”

Földi Pál meleg méltató szavai után a jelenlevő hozzátartozók és vadásztársak a kopjafánál elhelyezték a megemlékezés virágait.

Befejezésül a Hetesy Károly a vadásztársaság elnöke megköszönte az egyesület tagjainak a mai ünnepség érdekében kifejtett munkáját és minden jelenlévőt meghívott a vadászház ebédlőjébe egy vaddisznóból készült pörkölt elfogyasztására.

További képek a fotógalériában találhatók, kattintson ide.

Dr. Ricza Ferenc

2017-06-12

 
Felhasználónév:
Jelszó:

Névnapok:

Ma: Mária
12.09: Natália
12.10: Judit
12.11: Árpád
12.12: Gabriella
12.13: Luca
12.13: Otília
Megtekintett oldalak:

» Hírek - Kopjafa és...